FLSmidth
FLSmidth er en fuld flowsheet-teknologi- og serviceleverandør til den globale mine- og cementindustri. De hjælper vores kunder med at forbedre ydeevnen, sænke driftsomkostningerne og reducere miljøpåvirkningen.
Med vores MissionZero-program har de sat sig et mål om at levere løsninger til emissionsfri minedrift og emissionsfri cementproduktion inden 2030, hvilket understøtter en grøn omstilling baseret på bæredygtige materialer. Deres aktiviteter spænder over hele kloden, og vi har tæt på 11.000 medarbejdere, til stede i mere end 60 lande.
Grøn omstilling
- bæredygtige løsninger til minedriften
I takt med den globale bevægelse mod en bæredygtig fremtid står minedriften over for stigende krav om grønnere praksis. FLSmidth er dedikeret til at lede denne forandring. Med fokus på innovation og mekanisk design arbejder de på at revolutionere genanvendelsesprocesserne i industrien. Deres vision er at skubbe grænserne for bæredygtighed, gøre det lettere for deres kunder at implementere grønne løsninger og aktivt bidrage til den grønne omstilling, især i en sektor, hvor dette kan være særligt udfordrende.
I sensommeren 2022 kontaktede FLSmidth os på grund af vores ekspertise inden for mekanisk design og udvikling. I løbet af det sidste år har FLSmidth samarbejdet med Teknologisk Institut (DTI) for at tackle udfordringen med at adskille stål og gummi fra brugte mølleforinger og indsatser i minedrift, med det formål at forbedre og innovere genanvendelsesmulighederne. DTI identificerede pyrolyse som en lovende teknologi til denne opgave og henviste FLSmidth til en kompetent partner, der kunne bygge bro fra koncept til funktionel maskine, hvilket førte dem til Kirkholm.
Definition af selve opgaven
Vi udpegede en projektleder, og det blev hurtigt klart, at dette ikke var et typisk projekt. I modsætning til projekter med klare kravspecifikationer var dette et innovationsprojekt fokuseret på nyudvikling, hvor både udfordringer og løsninger var ukendte fra starten. Dette gjorde Kirkholms rolle unik - ikke kun at udvikle løsningen, men også at drive innovationsprocessen ved at udforske, definere og forme selve opgaven. Vores projektteam opretholdte en kontinuerlig dialog med FLSmidth for at imødekomme de skiftende behov i innovationsprojektet. I december 2022 skred konceptudviklingen godt frem. Kirkholm spillede en afgørende rolle i at drive processen fremad, især når spørgsmål opstod, som hverken FLSmidth eller DTI kunne besvare. Denne fase fremhævede vores evne til at navigere i projekter med stor usikkerhed, hvor løsningerne blev udviklet, alt imens vi opretholdte momentum og sikrede stabil fremgang.
Fra koncept til funktionel maskine
En af de første store milepæle var at afstemme forventningerne med FLSmidth. Givet projektets innovative karakter blev det tidligt i processen klart, at en fast kravspecifikation ikke var til stede. Som svar tilpassede Kirkholm sin projektmodel til at omfavne en agil og iterativ tilgang, hvilket tillod fleksibilitet i navigationen blandt ukendte faktorer. Ingeniørerne påtog sig flere forskellige roller - fra design og konstruktion til leverandørkoordinering og projektledelse - og sikrede, at projektet opretholdt momentum trods usikkerheder. En prototype blev udviklet, bygget og testet i Danmark, hvilket var en kæmpe fordel. Den gav et håndgribeligt bevis på konceptet og demonstrerede procesoptimeret funktionalitet til fuldskala produktion. Gennem hele projektet blev nye kundebehov inkorporeret, hvilket fremhævede arbejdets dynamiske og udviklende karakter. Teamets evne til at forblive fleksibel og tilpasse sig nye krav var afgørende for projektets succes - som det altid er i innovative projekter.
Teknologi og teknisk design
Projektet centrerede sig om pyrolyseprocessen, som adskiller stål og gummi ved opvarmning. Men for at omsætte konceptet til en pålidelig maskine krævede det innovativt ingeniørarbejde og procesoptimering. Kirkholms design indeholdt en række modulære systemer for at lette adskillelsen. Maskinen skulle kunne håndtere to forskellige typer emner. Gennem tæt samarbejde med leverandører og partnere skabte Kirkholm en løsning, der både var robust og fremtidssikret.
En tværfaglig tilgang giver stor værdi for kunden
Projektet krævede et bredt sæt af kompetencer, lige fra projektledelse og konceptualisering til mekanisk design, CFD-simuleringer og leverandørkoordinering. Dette resulterede i en tværfaglig tilgang, der gav stor værdi for FLSmidth og projektet. Med et enkelt kontaktpunkt havde FLSmidth nem adgang til al information og hurtig kommunikation. Kirkholm strømlinede løsninger på tværs af discipliner, hvilket sikrede problemfri integration, reducerede kompleksitet og Kirkholm tog fuldt ansvar for både udfordringer og levering af optimale resultater. Det demonstrerede vores evne til at påtage os udviklingsopgaver fra start til slut, selv når vejen til målet var udefineret. Den agile projektmetode og teamets tilpasningsevne viste sig at være afgørende for udviklingsprocessens succes.

Forbedret samarbejde og klarhed gennem Virtual Reality
Effektiv kommunikation er afgørende, når man arbejder med et komplekst projekt. For at bygge bro mellem design og forståelse brugte Kirkholm Virtual Reality (VR) teknologi. VR-modeller gjorde det muligt for FLSmidth og partnere at visualisere maskinens struktur og funktionalitet, hvilket forbedrede deres forståelse af projektets omfang og potentiale. Ved at visualisere maskinen i VR gjorde Kirkholm det lettere for interessenter, at forstå deres roller og krav under samlingsprocessen.
Refleksioner og lessons learned
En af de mest værdifulde indsigter fra dette projekt var vigtigheden af at definere opgaven - og hvordan man gør det i samarbejde med FLSmidth. Uden en formel kravspecifikation tog Kirkholms ingeniører føringen i at forme projektets retning, en proces der krævede fleksibilitet, tålmodighed og teknisk ekspertise. Ved at gøre dette viste Kirkholm vores evne til at håndtere det ukendte og guide vores kunder gennem ukendt territorium.
"På en måde virker det som om, at der er andre kunder, der også kæmper med at definere opgaven. De ved måske, at de har brug for hjælp, men de kan ikke helt finde vejen, altså de har brug for hjælp og vejledning til at definere den rigtige retning. Jeg synes, det har været en sjov rejse at være en del af, og det viser mig bare, hvad jeg allerede vidste, at Kirkholm også kan håndtere projekter, hvor der endnu ikke er lavet en klar kravspecifikation."
Ovenstående citat er fra Jens Halsøe, hvor han reflekterer over projektprocessen og fraværet af formelle kravspecifikationer. I starten fungerede han som konceptdesigner og overtog senere rollen som projektleder.
Muligheder for fremtiden
Potentialet for fremtidige projekter med FLSmidth er allerede etableret, og Kirkholm har vist sig værdig i rollen som strategisk udviklingspartner, fra koncept til maskinlevering. Og efterhånden som genanvendelse og bæredygtighed bliver vigtigere inden for minedrift, vil værdien af sådanne løsninger stige. Med den anden version af maskinen i sine tidlige udviklingsstadier og en dybere forståelse af kundernes behov er Kirkholm godt positioneret til at støtte lignende projekter. Denne case fremhæver både teknisk ekspertise og Kirkholms rolle som strategisk udviklingspartner, fra koncept til maskinlevering.
Skal vi tage en snak?
Har du et lignende projekt eller en udfordring, du ikke helt kender løsningen? Har du spørgsmål, lyder et indledende møde interessant eller vil du gerne vide mere om, hvordan Kirkholm arbejder? Så byder vi gerne på en uforpligtende snak. Brug kontaktformularen eller tag fat i enten vores salgschef Nicolai eller Area Sales Manager Henrik: