OSTEPRODUKTION

Kirkholm har opgraderet en maskine til osteproduktion for en af verdens største mejeriselskaber og osteproducenter. Opgraderingen har gjort det muligt at hæve kapaciteten, og maskinen skærer nu 4,2 ton mozzarellaost i timen – et ton mere end tidligere.

1 TON MOZZARELLA MERE I TIMEN

Kirkholm har opgraderet en maskine til osteproduktion for en af verdens største mejeriselskaber og osteproducenter. Opgraderingen har gjort det muligt at hæve kapaciteten, og maskinen skærer nu 4,2 ton mozzarellaost i timen – et ton mere end tidligere.


Maskinen, der er en del af et stort produktionsanlæg på en fabrik i Frankrig, er udviklet af et dansk firma for et kvart århundrede siden. Derfor kiggede man også mod Danmark, da vitale dele af maskinen var nedslidte og havde behov for udskiftning. Kirkholm har stået for design af et komplet nyt knivsystem og en transportsnegl, der skærer ostemasse på den 3,5 meter brede maskine.


Nyt og gammelt udstyr i samspil

I løbet af 25 år er der sket en hel del inden for den teknologiske udvikling, og derfor var udfordringen også især at få nyt og gammelt udstyr til at spille sammen.


En af udfordringerne i opgaven var at sikre, at nye produktionsmetoder som CNC-slibning af en kniv kunne benyttes i det eksisterende design. En anden udfordring var at justere 127 knive på en 3,5 meter bred tromle. Knivene skulle have en tolerance på bare 0,5 millimeter ned til modskæret. Derudover gav det også udfordringer at montere en ny knivtromle og en ny snegl i maskinen, hvor 25 års brug havde sat sine spor og derfor heller ikke længere var helt lige.


Effektiv montage

Fokus på planlægning og koordinering mellem lokationer i både Danmark og Frankrig har været altafgørende.


Idet den franske fabrik ligger godt 1600 kilometer væk fra Danmark, var det kun muligt at se maskinen i drift en enkelt gang, mens den tomme og rengjorte maskine skulle måles op på kun tre timer. Efterfølgende krævede det desuden et tilpasningsvenligt design for at sikre effektiv montage af de nye dele.



På trods af udfordringer undervejs er det lykkes at øge osteproduktionen på den gamle maskine, der nu er kombineret med nye løsninger.

Se flere cases
Share by: