Mød en Kirkholmer

apr. 15, 2021

Tove har netop haft 20-års jubilæum hos Kirkholm. Hun har været med fra begyndelsen sammen med Kjeld Bruno Pedersen og er derfor en af de mere erfarne Kirkholmere. Det lå ellers ikke i kortene, at Tove skulle tilbringe en stor del af hendes arbejdsliv i en rådgivende ingeniørvirksomhed. Da Tove skulle vælge uddannelse, valgte hun at gå sygeplejerskevejen. Efter endt uddannelse trak den store verden, og hun endte med at arbejde 3 år på Færøerne.


"Da jeg kom hjem, var min omsorgskvote opbrugt, og jeg begyndte at se mig om efter nye eventyr," fortæller Tove og fortsætter: "Faktisk var det en artikel i Holbæk Amts Vestreblad om kvinder i mandefag, som fik mig på ideen om at søge ind på maskinarbejderkurset."


Interessen for at komme i gang med et arbejde, der traditionelt var mandsdomineret var nok ikke helt tilfældig, da Tove fortæller, at hun var aktiv som rødstrømpe i sin ungdom. Derfor virkede forestillingen om adskilte mande- og kvindefag som en provokation til at sige: "Det kan jeg også."


Og det kunne hun. Det gik meget hurtigt op for Tove, at arbejdet ved en drejebænk var fascinerende: "Faktisk var jeg solgt. Da jeg begyndte at arbejde med metal, var det en hel ny verden, der åbnede sig. Det var som et helt nyt sprog, jeg blev en del af."


At hun var endt i en traditionel mandeverden, betød i virkeligheden ikke så meget. Godt nok blev der kigget lidt på hende, når hun stod ved sin drejebænk, men det blev aldrig et problem.


"Jeg valgte ikke at fokusere på, at jeg var kvinde i et mandefag. På den måde blev det egentlig aldrig et emne. Mine kolleger var søde til at lade mig forsøge på egen hånd, og de kom kun og blandede sig, hvis jeg havde behov for hjælp," fortæller Tove. Hun har faktisk stadig den momentstang, som hendes kolleger lavede til hende.


Tove havde flair for arbejdet med metaller og deltog i mange relevante efteruddannelseskurser for at blive bedre rustet. Efter nogle år hos Pressalit spurgte Kjeld Bruno Pedersen, om hun ville med over i hans nye virksomhed Kirkholm Maskiningeniører. Hun takkede ja og har faktisk ikke set sig tilbage siden.


I dag er Tove en af vores nøglemedarbejdere, som har været en del af mange spændende opgaver. Hendes praktiske baggrund som maskinarbejder har betydet, at hun i dag ved, hvordan tingene skal produceres, når hun tegner og udvikler nye emner. Kunderne spænder fra lokale fødevarevirksomheder til højteknologiske produktionsvirksomheder med kunder over hele verden.


"Arbejdet hos Kirkholm passer fantastisk til mig. Jeg er en rastløs sjæl, så jeg kunne ikke sidde på det samme kontor i 20 år. Jeg vil ud og lære noget nyt – være med, hvor tingene sker. Sådan har jeg altid været," siger Tove og tilføjer: "Som konsulent skal du hele tiden være topmotiveret og yde dit bedste. Der er ikke noget med en svingende formkurve, fordi du er træt af at lave det samme dag ud og dag ind. Du repræsenterer Kirkholm, og du er vigtig, for at kunden skal blive tilfreds og komme igen med nye opgaver."


Privat er Tove gift og har en voksen søn. Faktisk var det sønnen, som bragte hende i kontakt med Herning Motocross klub, hvor hun de første 10 år bakkede sønnens karriere op. I dag er hendes søn blevet familiefar, men Tove er stadig at finde i klubben. "Det er ikke så meget kørsel, der er min stærke side. Jeg har prøvet, men det er det administrative arbejde og muligheden for at skabe rammerne for unge mennesker, der ønsker at få noget ud af deres liv og sport, der driver mig. Jeg vil tage ansvar for helheden og være med til at skabe noget,’’ afslutter Tove.

 

Hos Kirkholm er vi meget glade for Tove. Hun er en uvurderlig medarbejder, som spreder glæde og engagement, hvor end hun er. Vi håber, at Tove bliver hos os i mange år frem.


Sofie og Frederik, praktikanter 2024 Kirkholm
14 Mar, 2024
Dette forår har vi hos Kirkholm igen glæden af to praktikanter, som startede i februar - mød dem her |
29 Feb, 2024
Erfaren teknisk designer med ekspertise indenfor konstruktion og teknisk tung dokumentation til Kirkholm |
Share by: